zaterdag 19 januari 2019

Indiase pasteitjes (India)

INDIASE PASTEITJES

200 gram aardappelen, bijna gaargekookt
1 eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
1½ theelepel kerrie
½ courgette, ongeschild, in kleine blokjes
100 gram doperwten
zout
chilipoeder
12 vellen filodeeg
100 gram boter of margarine, gesmolten


Oven voorverwarmen op 175°C. Aardappelen in blokjes snijden. Olie verhitten, ui met kerrie 2 minuten bakken. Toevoegen: aardappel, courgette, doperwten, zout en chilipoeder, 3 minuten meebakken. Laten afkoelen. 6 Vellen deeg met boter bestrijken. Overige vellen erop leggen. Met boter bestrijken. Daarop aan rand van vel 1/6 van vulling leggen. Vellen oprollen (als loempia) en met naad naar beneden op ingevette bakplaat leggen. Met boter bestrijken. In midden van oven in 10 - 20 minuten goudbruin bakken.

6 stuks

voedingswaarde : 355 per stuk
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : India
gerechtsoort : hartig gebak

bron : Tip Culinair januari 1994

Geen opmerkingen: