zaterdag 19 januari 2019

Slasoep

SLASOEP

1 kropsla
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1 groentebouillontablet
3 eetlepels crème fraîche
peper
nootmuskaat
3 eetlepels croutons


Snijd de sla in grove repen. Breng, al roerende, 4 deciliter water met de boter, de bloem en het bouillontablet aan de kook. Voeg de slarepen toe en kook ze 2 minuten. Schep de sla met een schuimspaan uit de soep en pureer ze in de keukenmachine. Voeg de soep en de crème fraîche toe en pureer alles tot een glad mengsel. Doe de soep terug in de pan en warm hem nog even door. Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat. Schep hem in 2 borden en strooi de croutons erover.

2 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 20 januari 1994

Geen opmerkingen: