SLASOEP
1 kropsla
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1 groentebouillontablet
3 eetlepels crème fraîche
peper
nootmuskaat
3 eetlepels croutons
Snijd de sla in grove repen. Breng, al roerende, 4 deciliter water met de boter, de bloem en het bouillontablet aan de kook. Voeg de slarepen toe en kook ze 2 minuten. Schep de sla met een schuimspaan uit de soep en pureer ze in de keukenmachine. Voeg de soep en de crème fraîche toe en pureer alles tot een glad mengsel. Doe de soep terug in de pan en warm hem nog even door. Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat. Schep hem in 2 borden en strooi de croutons erover.
2 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 20 januari 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten