MIXED VEGETABLES AND CASHEW NUTS (GEMENGDE GROENTESCHOTEL MET CASHEWNOTEN)
200 gram sugar snaps
150 gram maiskorrels
2 teentjes knoflook
1 stukje verse gember van 4 centimeter
2 theelepels olie
400 gram roerbakgroentemix
2 eetlepels slagroom
½ theelepel cayennepeper
125 gram cashewnoten
Sugar snaps schoonmaken en wassen. Mais laten uitlekken. Knoflook pellen en fijn snipperen. Gember schillen en fijn snipperen.
In wok olie verhitten. Knoflook en gember 1 minuut zachtjes fruiten. Roerbakmix, sugar snaps en mais toevoegen en 3 minuten al omscheppend bakken. 2 Deciliter water toevoegen en groenten 10 minuten laten koken tot water verdampt is, af en toe omscheppen. Slagroom en cayennepeper erdoor roeren.
Intussen in droge koekenpan noten roosteren. Groenten in lage schaal scheppen. Cashewnoten erover strooien.
Serveren met (noten)brood.
4 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Greenwich Village, New York, Verenigde Staten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande januari 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten