dinsdag 23 april 2013

Volkorenbrood met broccoli en garnalen (Scandinavië)

VOLKORENBROOD MET BROCCOLI EN GARNALEN

150 gram broccoli, in roosjes van 1½ centimeter
1 eetlepel dikke mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 centimeter gemberwortel, fijngeraspt
4 sneden allinson volkorenbrood
2 eetlepels gezouten boter
80 gram Hollandse garnalen
1 kleine gekookte rode biet, geschild, in blokjes van ½ centimeter


Blancheer de broccoliroosjes 2 minuten in kokend water met zout. Giet af door een zeef en spoel koud onder de kraan. Laat de broccoli goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de mayonaise, yoghurt en gember en voeg een klein beetje zout en peper toe. Vouw een puntzakje van een stuk bakpapier en vul het met de gembermayonaise. Bestrijk de volkorenboterhammen ruim met gezouten boter. Verdeel hierover de broccoliroosjes en de garnalen. Bestrooi met de blokjes biet. Knip een klein puntje van het spuitzakje mayonaise, maak een streepjes patroon over de boterhammen en serveer.

4 stuks

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Scandinavië
gerechtsoort : smörrebröd

bron : Delicious. april 2013

Geen opmerkingen: