dinsdag 23 april 2013

Tijgerbrood met kruidenroomkaas en tuinerwten (Scandinavië)

TIJGERBROOD MET KRUIDENROOMKAAS EN TUINERWTEN

100 gram roomkaas
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie + paar blaadjes voor de garnering
2 eetlepels fijngehakte verse munt + paar blaadjes voor de garnering
100 gram diepvries tuinerwten, ontdooid
1 eetlepel extra vierge olijfolie
1 theelepel citroensap + 1 theelepel citroenrasp van 1 (bio)citroen
1 theelepel honing
4 dikke sneden tijgerbrood
50 gram Hollandse groentenchips


Meng de roomkaas in een kom goed met de bieslook, peterselie en de helft van de munt. Meng in een andere kom de tuinerwten met de olie, citroensap en -rasp, de honing en de rest van de munt. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Beleg de boterhammen royaal met de kruidenroomkaas en lepel hierop de salade van tuinerwten. Bestrooi de boterhammen met de groentenchips en garneer met een blaadje munt en peterselie.

4 stuks

voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Scandinavië
gerechtsoort : smörrebröd

bron : Delicious. april 2013

Geen opmerkingen: