zaterdag 20 april 2013

Witlofsoep met Hollandse garnalen

WITLOFSOEP MET HOLLANDSE GARNALEN

1 sinaasappel, schoongeboend
5 stronkjes witlof (500 gram)
2 eetlepels arachideolie
2 sjalotjes, gesnipperd
8 deciliter vleesbouillon
200 milliliter crème fraîche
1 eetlepel gehakte verse tijm of dragon
100 gram Hollandse garnalen


Rasp de schil van de sinaasappel af en pers de vrucht uit. Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes. Snijd 1 klein of een half stronkje witlof in smalle reepjes en verdeel de rest van het witlof in grove repen. Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin het grof gesneden witlof en de sjalotjes 5 minuten zonder dat ze bruin kleuren. Giet heet water over de fijne witlofreepjes, spoel er daarna koud water over en laat uitlekken. Voeg de vleesbouillon toe aan het gebakken witlof en de sjalotjes en kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep. Voeg versgemalen peper, sinaasappelsap en -rasp toe. Roer de crème fraîche, tijm of dragon en de fijne witlofreepjes erdoor en verwarm de soep zonder te koken. Giet de hete soep in borden of kommen en verdeel de garnalen erover.

4 personen

voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen april 2013

Geen opmerkingen: