zaterdag 20 april 2013

Olijvenbrood

OLIJVENBROOD

1 pak witbroodmix
50 milliliter olijfolie extra vergine
100 gram groene en zwarte olijven, zonder pit
grof zeezout
1 eetlepel gedroogde rozemarijn


Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang de boter door 2 eetlepels olijfolie. Laat 30 minuten afgedekt rijzen. Vet een bakplaat in met de helft van de overgebleven olie. Sla het deeg terug en kneed het nogmaals goed door.
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een platte lap en leg het op de bakplaat. Bestrijk het deeg met de rest van de olie en duw de olijven er in. Bestrooi met zeezout en rozemarijn. Bak het olijvenbrood in 20 minuten gaar en bruin in de oven.
In plaats van olijven zijn zongedroogde tomaatjes, kappertjes, ansjovis of hamreepjes ook heel lekker in het brood.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 40 / 20 minuten

gerechtsoort : brood

bron : Boodschappen april 2013

Geen opmerkingen: