LAUWWARME NOEDELSALADE MET PAKSOI
1 pak eiernoedels
1 liter hete kippenbouillon (van 2 tabletten)
1 bosje lenteuitjes, fijngesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
½ struik paksoi, alleen de kleine bladeren, in brede repen
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 eetlepels olie
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel wittewijnazijn
Leg de noedels in de bouillon en laat ze wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel de noedels onder koud water af. Laat goed uitlekken in een vergiet. Knip de noedels met een schaar in grove stukken en meng ze met de lente-ui, rode peper en paksoi. Fruit de knoflook op een lage stand in de olie tot het begint te geuren. Voeg de gembersiroop, ketjap en azijn toe en roer even door. Giet de warme dressing over de noedelsalade en schep alles goed door elkaar.
4 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : buffetgerecht
bron : Boodschappen april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten