zaterdag 20 april 2013

Geroosterde zalm met salsa verde

GEROOSTERDE ZALM MET SALSA VERDE

600 gram diepvries zalmfilets, ontdooid
2 eetlepels arachide- of olijfolie

SALSA VERDE
2 teentjes knoflook, gehakt
25 gram verse platte peterselie
25 gram verse basilicum, munt en/of koriander
1 eetlepel kappertjes
5 ansjovisfilets
1 theelepel mosterd
100 milliliter olijfolie
sap en 1 theelepel rasp van 1 citroen


Dep de zalmfilets droog. Bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout en peper. Pureer voor de salsa verde de knoflook, groene kruiden, kappertjes, ansjovis en mosterd en giet de olijfolie er in een straaltje bij tot een dikke saus ontstaat. Voeg citroensap, -rasp en versgemalen peper toe. Rooster de zalm in een hete grill- of koekenpan 2 - 3 minuten per kant. Serveer met de salsa verde. Lekker met gebakken krieltjes en peultjes, sugarsnaps of wortel.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen april 2013

Geen opmerkingen: