zaterdag 20 april 2013

Witlofsalade met blauwe kaas

WITLOFSALADE MET BLAUWE KAAS

4 stronkjes witlof (400 gram)
50 gram walnoten
100 gram blauwe kaas (Roquefort of Danish blue), grof verkruimeld
2 peren, geschild, in plakjes

DRESSING
½ eetlepel mosterd
scheutje balsamico- of wittewijnazijn
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing


Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in schuine reepjes. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg er de helft van de noten en de helft van de blauwe kaas aan toe. Schep de dressing door de witlofreepjes en verdeel steeds een bergje over 4 borden. Verdeel de plakjes peer erover en bestrooi met de rest van de noten en blauwe kaas. Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen april 2013

Geen opmerkingen: