zaterdag 30 maart 2019

Noedelomelet

NOEDELOMELET

200 gram sobanoedels (boekweitnoedels)
zout
4 eetlepels zonnebloemolie
200 gram shiitakes, in reepjes
4 eieren
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel suiker
1 vel nori
½ groene paprika, in flinterdunne reepjes


In pan met ruim kokend water en zout noedels volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Nori afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In 2 eetlepels olie shiitakes 4 minuten roerbakken. Eieren loskloppen met sojasaus, azijn en suiker. Noedels en shiitakes erdoor mengen. In koekenpan in 2 eetlepels olie van noedel-eimengsel in 10 - 15 minuten op matig vuur omelet bakken. Norivel aan weerszijden enkele seconden roosteren boven gasvlam, daarna in reepjes knippen. Omelet met reepjes nori en paprika bestrooien.
Lekker met een sausje van 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels citroensap en 3 eetlepels fijngeraspte daikonwortel of rettich.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair maart 1998

Geen opmerkingen: