woensdag 11 juli 2018

Rijstsalade met garnalen en meloen

RIJSTSALADE MET GARNALEN EN MELOEN

250 gram rijst
zout
1 komkommer
1 Galia meloen
1/8 liter zure room
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
2 eetlepels gesnipperde dille
vers gemalen peper
250 gram garnalen


Kook de rijst in water met zout gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Halveer de meloen, schep de pitjes eruit, draai bolletjes uit het vruchtvlees of snijd het in stukjes. Roer een sausje van de zure room, de mayonaise, de mosterd, de dille, zout en peper. Schep in een kom de rijst, de komkommer, de meloen, de garnalen en het sausje door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Menu 26 juli 1995

Geen opmerkingen: