dinsdag 25 augustus 2020

Kipfilet met amandelsaus

KIPFILET MET AMANDELSAUS

45 gram geschaafde amandel
2 citroenen
4 kipfilets
1 theelepel oregano
zout
versgemalen peper
40 gram boter of margarine
1 zakje Hollandaise saus (Knorr)
(1 eetlepel verse oreganoblaadjes)


12 geschaafde amandelen achterhouden. Rest in amandelmolentje fijnmalen. Citroenen goed wassen. 8 Plakjes eraf snijden. Rest uitpersen.
Kip inwrijven met oregano, zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Kip in 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Intussen in steelpan Hollandaisesaus maken met 2 ½ deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. Gemalen amandelen en 1 eetlepel citroensap toevoegen. 1 Minuut zachtjes koken. Kip in plakjes snijden. Dakpansgewijs op 4 borden leggen. (Verse oregano erover strooien). Helft van saus ernaast scheppen. Garneren met achtergehouden amandelen. Plakjes citroen ernaast leggen. Rest van saus in sauskom scheppen.
Lekker met gebakken aardappelen en worteltjes.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip augustus 1991

Geen opmerkingen: