vrijdag 20 januari 2017

Chiles Rellenos de Queso (Mexico)

CHILES RELLENOS DE QUESO (MET KAAS GEVULDE CHILIPEPERS)

8 ingemaakte groene chilipepers, uitgelekt
200 gram belegen boerenkaas
2 eieren, gesplitst
50 gram patentbloem
maisolie om in te bakken
Salsa de Tomate


Kies 8 hele, gave chilipepers uit. Snij de kaas in repen die zo lang als de chilipepers zijn. Leg in elke peper een reep kaas en vouw dan de pepers dicht. Zet de peper zonodig met een cocktailprikker vast.
Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers stevig en vouw ze dan door het eiwit. Strooi de bloem uit op een groot bord of een stuk papier. Verhit een pan met olie tot een blokje brood van 2 centimeter en in 1 minuut bruin in bakt. Haal elke chilipeper door de bloem en dan door het eimengsel. Bak ze goudbruin.
Geef per persoon 2 chilipepers, met een kommetje Salsa de Tomate om in te dippen.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel
Een reactie plaatsen