vrijdag 20 januari 2017

Enchiladas de Mole (Mexico)

ENCHILADAS DE MOLE (ENCHILADAS MET MOLE-SAUS)

8 Tortillas de Mais
maisolie om in te bakken
300 milliliter Mole-saus
450 gram belegen kaas, geraspt
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd


Doop elke tortilla 5 tellen in een pan met hete olie, of tot hij zacht is. Laat elke tortilla even uitlekken en doop hem dan meteen kort in de mole-saus. Schil circa 25 gram kaas op elke tortilla en strooi daar wat ui over. Rol de tortilla’s stevig op en leg ze met de vouwrand onder strak naast elkaar in een passende ovenschaal. Dek de enchiladas in de schotel af met de rest van de saus en de ui. Strooi daar de rest van de kaas over en zet de schotel dan 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven. Neem als de mole-saus kip bevat het vlees uit de saus. Gebruik de saus om te dippen en doe de kip bij de enchiladas met de kaas en ui. Garneer met het geroosterde sesamzaad.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel
Een reactie plaatsen