zaterdag 21 januari 2017

Tortillas de Maiz (Mexico)

TORTILLAS DE MAÍZ (MAÏSTORTILLA’S)

100 milliliter warm water
150 gram masa harina (maïsbloem)
een snufje zout


Meng met uw vingers in een middelgrote kom het water door de masa harina tot u een stevig maar soepel deeg hebt. Dek het deeg af met een theedoek en laat het 20 minuten rusten.
Leg twee vierkanten plasticfolie klaar. Verdeel het deeg in 9, of in 18 balletjes. Leg een bal op een stuk folie en dek hem af met het tweede vierkant. Druk het deeg met de handpalm plat tot u een cirkel deeg hebt. Plet het deeg met de onderkant van een kleine koekenpan gelijkmatig tot een cirkel van de gewenste diameter. Verwijder het bovenste stuk folie voorzichtig. Stapel de afgewerkte tortilla’s op met telkens een stuk vetvrij papier ertussen. Als de buitenste rand van de tortilla rafelt, is het deeg te droog. Meng dan een theelepel warm water door het deeg. Als het deeg te kleverig is, zal de folie maar moeilijk loslaten. Meng in dat geval een theelepel masa harina door het deeg.
Verhit voor het bakken een bakplaat of zware koekenpan en bak er de tortilla’s in tot elke kant maar net bruin gevlekt is. Keer ze maar eenmaal. Stapel ze op een bord en dek ze af met een theedoek. Door het rusten worden de tortilla’s zachter. Gebruik ze naar believen.

Voor 18 tortilla’s van 8 centimeter doorsnee of 9 van 15 centimeter doorsnee.

gebied : Mexico
gerechtsoort : basisgerecht

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel
Een reactie posten