zaterdag 21 januari 2017

Salsa Verde (Mexico)

SALSA VERDE (GROENE SAUS)

1 eetlepel maisolie
1 middelgrote ui, gehakt
450 gram groene tomaten of tomatillos, indien verkrijgbaar, ontzaad en gehakt
2 eetlepels verse koriander, gehakt
12 lenteuien, grof gehakt
1 tot 2 jalapeño pepers of Spaanse pepers, gehakt
100 milliliter kippenbouillon of 1 bouillonblokje opgelost in 100 milliliter water


Verhit de olie in een zware pan. Doe er dan de gehakte ui in en fruit die goudbruin. Voeg de gehakte tomaten toe en laat alles 10 minuten zonder deksel op de pan stevig pruttelen. Maak het mengsel fijn met een aardappelstamper of draai het kort in een blender. Voeg dan de koriander, pepers en kippenbouillon toe en roer goed door. Leg het deksel op de pan en laat de saus nog 30 minuten zachtjes sudderen. Controleer af en toe of de saus niet op de panbodem aanzet of aanbrandt. Breng met zout en peper op smaak.
Gebruik naar believen.
U kunt deze saus het best een dag van tevoren maken.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : saus

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel

Geen opmerkingen: