BIEFSTUK MET ANANAS EN SPEK
4 schijven verse ananas
½ theelepel gemberpoeder
75 gram boter of margarine
4 biefstukken à 100 gram
zout
versgemalen peper
4 plakjes katenspek
4 rode cocktailkersjes
½ bakje tuinkers
Ananas schillen en bestrooien met gemberpoeder.
Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Biefstukjes aan elke zijde in 2 minuten bruin bakken. Op warme schaal leggen. Bestrooien met zout en peper. In bakvet ananas en spek snel aan beide zijden bruin bakken. Ananas op biefstuk leggen. Plakjes spek oprollen en samen met kersje aan cocktailprikker steken. In ananas steken. Garneren met tuinkers.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip januari 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten