vrijdag 25 januari 2019

Biefstuk met ananas en spek

BIEFSTUK MET ANANAS EN SPEK

4 schijven verse ananas
½ theelepel gemberpoeder
75 gram boter of margarine
4 biefstukken à 100 gram
zout
versgemalen peper
4 plakjes katenspek
4 rode cocktailkersjes
½ bakje tuinkers


Ananas schillen en bestrooien met gemberpoeder.
Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Biefstukjes aan elke zijde in 2 minuten bruin bakken. Op warme schaal leggen. Bestrooien met zout en peper. In bakvet ananas en spek snel aan beide zijden bruin bakken. Ananas op biefstuk leggen. Plakjes spek oprollen en samen met kersje aan cocktailprikker steken. In ananas steken. Garneren met tuinkers.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip januari 1980

Geen opmerkingen: