zaterdag 26 januari 2019

Kabeljauw met banaan en ananas

KABELJAUW MET BANAAN EN ANANAS

4 kabeljauwfilets à 100 gram, diepvries
zout
peper
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel citroensap
4 schijven verse ananas
4 bananen
2 eetlepels boter of margarine
4 plakken kaas à 25 gram
4 rode cocktailkersjes
4 bolletjes gember
1 eetlepel gembernat


Oven voorverwarmen op 200°C. Ovenschotel invetten. Vis inwrijven met zout, peper en kerriepoeder. Besprenkelen met citroensap. In ovenschotel leggen. Afdekken met aluminiumfolie. In midden van oven vis in 15 minuten gaar laten worden. Intussen ananas schillen. Bananen pellen. In koekenpan boter verhitten. Bananen in 3 minuten aan beide zijden bruinbakken. Vis uit oven nemen (folie verwijderen). Bedekken met kaas. Ananas en banaan erop leggen. Garneren met cocktailkers en gemberbolletje. Gembernat erover schenken. Nog 5 minuten in oven verwarmen.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip januari 1980

Geen opmerkingen: