zaterdag 26 januari 2019

Mosselen met warme dipsaus

MOSSELEN MET WARME DIPSAUS

1 ui
1 wortel
2 kilogram mosselen
2 laurierblaadjes
6 peperkorrels
1 takje selderij
1½ deciliter droge witte wijn
1 zakje borrelfondue (kaas met groene peper)


Ui pellen en in ringen snijden. Wortel schrappen, wassen en in plakjes snijden. Mosselen onder koud stromend water schoonborstelen. Open en kapotte exemplaren verwijderen. Grote schaal voorverwarmen. In grote pan doen: ui, wortel, mosselen, laurierblaadjes, peperkorrels, selderij en 1 deciliter water. Op hoog vuur 5 minuten koken tot mosselen open zijn. Af en toe omschudden. Met schuimspaan in warme schaal scheppen. Boven maatbeker kookvocht zeven. Aanvullen met wijn tot 2½ deciliter. Hiermee in steelpan borrelfondue maken volgens gebruiksaanwijzing op zakje. Overdoen in vuurvaste schaal. Réchaud op tafel zetten en aansteken. Borrelfondue erop zetten. Hierin mosselen dippen.
Groentetip: winterwortel.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip januari 1981

Geen opmerkingen: