zaterdag 26 januari 2019

Tomaat gevuld met garnalenrijst

TOMAAT GEVULD MET GARNALENRIJST

75 gram droogkokende rijst
4 stevige tomaten
zout
peper
1 takje selderij
100 gram gepelde Noorse garnalen
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel strooiaroma
1 eetlepel vinaigrettesaus
4 slabladeren


In pan rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op pak. Tomaten wassen. Van bolle kant kapje afsnijden. Met theelepel uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Omgekeerd op bord zetten. In kopje selderij fijnknippen. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. In kom doen: rijst, vruchtvlees van tomaten, selderij, garnalen, paprikapoeder, strooiaroma en vinaigrettesaus. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Tomaten hoog opvullen met rijstmengsel. Kapje rop zetten. Op 4 bordjes slablad leggen. Tomaat erop zetten.

4 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip januari 1981

Geen opmerkingen: