zaterdag 26 januari 2019

Flensjes gevuld met ei en noten

FLENSJES GEVULD MET EI EN NOTEN

75 gram volkorenmeel
zout
6 eieren
2¾ deciliter melk
4 eetlepels margarine
versgemalen peper
1½ theelepel paprikapoeder
4 eetlepels gepelde hazelnoten
6 eetlepels paneermeel
frituurvet


In kom meel en zout doen. In midden kuiltje maken. Hierboven 1 ei breken. Al roerende scheutje voor scheutje 2 ½ deciliter melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag. In koekenpan 1 eetlepel margarine verhitten. Met pollepel beslag in pan schenken. Over bodem laten uitlopen. Bakken tot bovenkant droog is. Keren en andere kant lichtbruin bakken. Op bord laten glijden. Op zelfde manier nog 5 flensjes bakken, steeds eerst klontje boter verhitten. Hazelnoten grof hakken. In andere kom 4 eieren loskloppen met 4 eetlepels melk, zout, peper, paprikapoeder en hazelnoten. In koekenpan 1 ½ eetlepel margarine smelten. Eimengsel toevoegen. Steeds gestold ei van bodem losmaken tot alles gestold is. Roerei over flensjes verdelen. Zijkanten naar binnen vouwen en oprollen. In diep bord 1 ei losroeren. In ander diep bord paneermeel strooien. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Frituurvet verhitten tot 175°C. Intussen flensjes eerst door ei halen, da door paneermeel wentelen. Met 3 tegelijk in 4 minuten goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Op schaal leggen.
Groentetip: andijviesalade.

6 personen

voedingswaarde : 485 p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip januari 1980

Geen opmerkingen: