KIPSCHNITZEL MET ABRIKOZEN
100 gram gedroogde abrikozen
2 eetlepels rum
3 eetlepels bloem
4 ongepaneerde kipschnitzels
zout
peper
2 theelepels kerriepoeder
50 gram boter of margarine
In zeef abrikozen onder koud stromend water afspoelen. In stukjes snijden. In steelpan abrikozen met 1 ½ deciliter water en rum 5 minuten koken. Afgieten, vocht bewaren. In diep bord bloem strooien. Kip inwrijven met zout, peper en kerriepoeder. Abrikozen over kip verdelen. Dubbelklappen en met houten cocktailprikker vaststeken. Door bloem wentelen, overtollige bloem eraf schudden. In koekenpan boter verhitten. Kip 7 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Kipschnitzels op schaal leggen. Door bakvet 1 ½ deciliter abrikozenvocht roeren. Jus overdoen in juskom.
Groentetip: venkel in wijn.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip januari 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten