zaterdag 26 januari 2019

Bietjessalade met ananas

BIETJESSALADE MET ANANAS

¼ literblik ananasschijven
1 stengel bleekselderij
½ citroen
2 eetlepels olie
zout
peper
½ theelepel gemberpoeder
500 gram kleine, gekookte bietjes


In zeef ananas laten uitlekken, 2 eetlepels sap opvangen. Ananas in stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Citroen uitpersen. In kom doen: 2 eetlepels ananassap, citroensap, olie, zout, peper en gemberpoeder. Tot sausje roeren. Bleekselderij en ananas erdoor scheppen. Bietjes ontvellen en eventueel in vieren snijden.
Bietjes voorzichtig door bleekselderij-ananasmengsel scheppen. 15 Minuten laten intrekken.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip januari 1981

Geen opmerkingen: