PLATTAR (POFFERTJES MET BESSENSAUS)
2 kleine eieren (nummer 4)
¼ liter melk
1 theelepel zout
75 gram bloem
50 gram boter of margarine
8 eetlepels bessenjam
½ eetlepel citroensap
1 eetlepel olie
In kom eieren, 1 deciliter melk en zout met mixer goed door elkaar kloppen. Bloem erboven zeven en erdoor kloppen. Scheutje voor scheutje rest van melk erdoor kloppen tot het een glad beslag is. In steelpan boter smelten. Door beslag roeren. In kommetje jam losroeren met citroensap. Tot gebruik afgedekt bewaren.
Grote schaal voorverwarmen. Poffertjespan insmeren met olie en pan goed heet laten worden. Holletjes van pan vullen met beslag, met buitenste rand holletjes van pan beginnen. Poffertjes in 2 à 3 minuten gaar en bruin bakken. Halverwege, als onderkant mooi goudbruin is, poffertjes voorzichtig losmaken en met vork keren. Poffertjes uit pan nemen en op warme schaal leggen. Rest van poffertjes op dezelfde manier bakken. Op vier borden 2 eetlepels bessensaus scheppen. Poffertjes ernaast leggen. Direct serveren.
4 personen
voedingswaarde : 335 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gebied : Zweden
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande januari 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten