GARNALENSCHELPJE UIT DE OVEN
2 eieren
1 eetlepel bloem
4 eetlepels sherry (medium)
zout
peper
200 gram gepelde garnalen
4 eetlepels geraspte kaas
Boven kom 1 ei splitsen. In steelpan dooier doen. Erdoor roeren: 1 ei, bloem, sherry, zout en peper. Steelpan in pan met kokend water zetten (au bain marie). Al roerende eimengsel laten binden tot saus (niet koken). In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. 4 Grote schelpen invetten. Garnalen erover verdelen. Laten afkoelen. Over voorverwarmen op 225°C. Eiwit stijfkloppen. Eimengsel er luchtig doorscheppen. Over garnalen verdelen. Kaas erover strooien. In midden van oven garnalenmengsel in 10 minuten heet laten worden. Op 4 bordjes zetten.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip januari 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten