WITTE BONEN MET PAPRIKA
1 grote ui
2 groene paprika’s
2 eetlepels boter of margarine
1 teentje knoflook
4 tomaten
1½ literblik witte bonen in tomatensaus
¼ theelepel rozemarijn (gemalen)
½ theelepel paprikapoeder
zout
peper
1 takje peterselie
Ui pellen en snipperen. Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui en paprika 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Aan paprikamengsel toevoegen: tomaat, witte bonen met saus, rozemarijn en paprikapoeder. In 5 minuten heet laten worden. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Peterselie erboven fijnknippen.
Groentetip: aardappelen met geraspte kaas.
4 personen
voedingswaarde : 280 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip januari 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten