zaterdag 26 januari 2019

Gevulde hamburger met ansjovis

GEVULDE HAMBURGER MET ANSJOVIS

2 stengels bleekselderij
5 ansjovisfilets
1 teentje knoflook
2 eetlepels Franse mosterd
1 eetlepel peterselie
8 hamburgers (niet gepaneerd)
50 gram boter of margarine


Bleekselderij wassen en fijn snipperen. In kommetje ansjovis met vork fijnprakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Mosterd, bleekselderij en peterselie erdoor roeren. Ansjovismengsel op 4 hamburgers scheppen. Andere 4 hamburgers erop drukken. In koekenpan boter verhitten. Hamburgers in 5 minuten aan elke zijde bruin- en gaarbakken. Op schaal leggen.
Groentetip: gesmoorde komkommer.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip januari 1980

Geen opmerkingen: