maandag 28 maart 2016

Spaghetti met tomatensaus en balletjes

SPAGHETTI MET TOMATENSAUS EN BALLETJES

2 uien
500 gram rundergehakt
½ theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
3 eetlepels olijfolie
1 fles Passato di Pomodoro (750 milliliter)
500 gram volkoren spaghetti
1 zakje geraspte jong belegen kaas (100 gram)


Uien pellen en snipperen. Gehakt op smaak brengen met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en zout en peper. Van gehakt kleine balletjes vormen. In hapjespan olie verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Gehaktballetjes toevoegen en rondom bruinbakken. Tomatensaus in pan schenken en geheel met deksel half op pan nog 10 minuten laten sudderen. Intussen in pan met kokend water spaghetti met zout in 10 - 12 minuten beetgaar koken. Spaghetti in vergiet laten uitlekken en over vier diepe borden verdelen. Tomatensaus erop scheppen en geraspte kaas over spaghetti strooien

4 personen

voedingswaarde : 905 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande maart 2003