woensdag 16 november 2016

Kalkoensalade met roquefortsaus en waterkers

KALKOENSALADE MET ROQUEFORTSAUS EN WATERKERS

1 kalkoenfilet (225 gram)
zout
(versgemalen) peper
1 theelepel oregano
25 gram boter of margarine
1 tomaat
50 gram Roquefort
1 bekertje zure room (125 milliliter)
2 eetlepels mayonaise
1 zakje waterkers (75 gram)


Kalkoen in dunne plakjes snijden en bestrooien met zout, peper en oregano. In pan boter verhitten. Kalkoenplakjes in 5 à 6 minuten aan weerszijden bruin en gaar bakken. Laten afkoelen. Intussen tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. In kom Roquefort fijnprakken. Zure room en mayonaise erdoor roeren.
Waterkers over vier borden verdelen. kalkoenplakjes erover verdelen. Saus erop scheppen. Blokjes tomaat erover verdelen. Bestrooien met peper. Serveren met geroosterd brood.

4 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande november 1994