woensdag 16 november 2016

Bisschopswijn

BISSCHOPSWIJN

1 sinaasappel
6 kruidnagels
1 fles droge rode wijn
1 kaneelstokje
75 gram suiker
4 eetlepels cognac of vieux


Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen. Kruidnagels in schil van sinaasappel steken. In pan wijn, sinaasappel met kruidnagels en kaneelstokje op zacht vuur verwarmen (niet laten koken) en onafgedekt 1 uur zachtjes laten trekken. Wijnmengsel laten afkoelen.
Wijnmengsel opnieuw zachtjes verwarmen. Sinaasappel met kruidnagels en kaneelstokje verwijderen. Van vuur af suiker aan wijnmengsel toevoegen en al roerend in 1 minuut laten oplossen. Cognac erdoor roeren. Wijnmengsel in hittebestendige hoge glazen schenken. Direct serveren.

4 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 65 / 10 minuten

gerechtsoort : drank

bron : Allerhande november 1994

Geen opmerkingen: