KRUIDIGE KOOLRAAPPUREE
500 gram koolraap
2 aardappelen
25 gram boter
½ eetlepel nasi kruidenmix
1 deciliter melk
zout
peper
½ eetlepel verse tijmblaadjes
1 eetlepel gefruite uitjes
Schil de koolraap en de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Smelt de boter in een pan en roer de nasikruiden erdoor. Schep de koolraap en de aardappelen erdoor. Voeg de melk toe en smoor de koolraap en de aardappelen in 15 - 20 minuten zachtjes gaar. Stamp alles fijn en klop het geheel met de handmixer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Roer de tijmblaadjes erdoor. Strooi de gefruite uitjes erover.
2 personen
voedingswaarde : 260 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Menu 17 november 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten