dinsdag 15 november 2016

Kruidige koolraappuree

KRUIDIGE KOOLRAAPPUREE

500 gram koolraap
2 aardappelen
25 gram boter
½ eetlepel nasi kruidenmix
1 deciliter melk
zout
peper
½ eetlepel verse tijmblaadjes
1 eetlepel gefruite uitjes


Schil de koolraap en de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Smelt de boter in een pan en roer de nasikruiden erdoor. Schep de koolraap en de aardappelen erdoor. Voeg de melk toe en smoor de koolraap en de aardappelen in 15 - 20 minuten zachtjes gaar. Stamp alles fijn en klop het geheel met de handmixer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Roer de tijmblaadjes erdoor. Strooi de gefruite uitjes erover.

2 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Menu 17 november 1993