dinsdag 15 november 2016

Kip met cashewnoten en doperwten

KIP MET CASHEWNOTEN EN DOPERWTEN

1 ui
250 gram kuikenborstfilet
2 stengels bleekselderij
½ bakje champignons
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olie
zout
peper
1 pak doperwten à 300 gram (diepvries)
2 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels sherry
50 gram cashewnoten


Ui pellen en fijn snipperen. Kipfilet in dobbelsteentjes snijden. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap.
In braadpan olie verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Kip bestrooien met zout en peper. Aan ui toevoegen en 5 minuten meebakken. Toevoegen: doperwten, bleekselderij, champignons, ketjap en sherry. Door elkaar scheppen. Met deksel op pan 10 minuten laten stoven. Noten erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal.

4 personen

voedingswaarde : 365 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip november 1981