dinsdag 15 november 2016

Vegetarisch gevulde tomaten

VEGETARISCH GEVULDE TOMATEN

8 stevige tomaten
zout
peper
1 pak sojabrokjes met zakje kruiden (Krokamix)
2 eetlepels ketjap manis
½ ui
½ bakje champignons
2 eetlepels margarine
2 takjes peterselie


Tomaten wassen. Kapjes eraf snijden. Met lepeltje tomaten uithollen. Uitholsel in kom doen. Binnenkant van tomaten bestrooien met zout en peper. Omgekeerd op bord laten uitlekken. Aan uitholsel van tomaten toevoegen: sojabrokjes, kruidenzakje, ketjap en 4 deciliters heet water. 10 Minuten weken. Ui fijn snipperen. Champignons wassen en in plakjes snijden. In braadpan margarine verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Sojabrokjesmengsel en champignons 10 minuten meebakken. Kapjes van tomaten in stukjes snijden en erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Ovenschotel invetten.
Oven voorverwarmen op 200°C. Tomaten hoog opvullen met sojabrokjesmengsel. In ovenschotel zetten. In midden van oven in 10 minuten heet laten worden. Peterselie erboven fijnknippen.
Groentetip: gebakken aardappelen met paprika.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip november 1981