GEBAKKEN AARDAPPELEN MET PAPRIKA
1 rode paprika
2 groene paprika’s
12 aardappelen
75 gram boter of margarine
1 teentje knoflook
zout
peper
1 eetlepel dille (diepvries)
Paprika’s wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water zetten.
Aardappelen in plakjes snijden en met keukenpapier goed droogdeppen. In 2 koekenpannen boter verhitten. Aardappelen met deksels op pannen 7 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Paprika toevoegen. Zonder deksels nog 12 minuten bakken. Af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal. Dille erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 345 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip november 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten