GEGRATINEERDE BLOEMKOOL
1 kleine bloemkool (500 gram)
zout
6 groene olijven zonder pit
1 theelepel basilicum
1 deciliter gezeefde tomaten
75 gram geraspte oude kaas
1 bekertje zure room à 125 milliliter
vers gemalen zwarte peper
Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in grote rozetten. Kook de bloemkool in weinig water met zout in 10 minuten gaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de olijven in stukjes en roer ze met de basilicum door de tomaten. Roer de kaas door de zure room en voeg peper naar smaak toe. Vet een kleine lage ovenschaal in. Giet de bloemkool af. Leg de rozetten in de schaal en verdeel de tomatensaus erover. Strijk het kaasroommengsel erover uit. Schuif de schaal 10 centimeter onder de hete grill en laat de bloemkool in 4 - 5 minuten goudbruin worden.
2 personen
voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Menu 17 november 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten