dinsdag 15 november 2016

Rösti met kaas

RÖSTI MET KAAS

1 ui
1 eetlepel boter of margarine
1 foliepak rösti à 500 gram (Hero)
versgemalen peper
½ theelepel oregano
100 gram geraspte oude kaas


Alle ingrediënten klaarzetten. Ui pellen en heel fin snipperen. In koekenpan (met antiaanbaklaag) boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Aan ui helft van rösti toevoegen. Bestrooien met peper, oregano, en ¾ deel van kaas. Rest van rösti erover verdelen. Zij- en bovenkant goed aandrukken tot platte koek. 5 Minuten op halfhoog vuur bakken tot onderkant goudbruin is. Deksel op koekenpan leggen. Pan met deksel samen keren. Röstikoek voorzichtig van deksel weer in pan laten glijden. Bestrooien met rest van kaas. Nog 5 minuten bakken op halfhoog vuur tot onderkant goudbruin is. Röstikoek op platte schaal laten glijden.
Groentetip: spruitjes met zure room.

2 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 22 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip november 1981