dinsdag 15 november 2016

Bloedworst met mangochutney

BLOEDWORST MET MANGOCHUTNEY

4 plakken bloedworst
2 theelepels kerriepoeder
4 eetlepels boter of margarine
1 ui
1 eetlepel zoetzure zilveruitjes
2 eetlepels mango chutney


Alle ingrediënten klaarzetten. Schaal voorverwarmen. Bloedworst inwrijven met kerriepoeder. In koekenpan boter verhitten. Bloedworst 5 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Ui pellen en in ringen snijden. Zilveruitjes in stukjes snijden. Bloedworst op warme schaal scheppen. In bakvet uiringen 3 minuten bakken. Uiringen op bloedworst scheppen. Door bakvet roeren: 4 deciliter water, mango chutney en zilveruitjes. 1 Minuut verwarmen. Jus overdoen in juskom. Apart opdienen.
Groentetip: bietjes.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 18 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip november 1981