maandag 14 november 2016

Witte koolsalade met worst en mais

WITTE KOOLSALADE MET WORST EN MAÏS

200 gram gesneden witte kool
1 tomaat
75 gram boerenmetworst
4 gevulde olijven
1 plak ham à 50 gram
¼ liter blik mais
3 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
1 eetlepel tomatenketchup
½ theelepel chilipoeder
zout
peper


Kool in vergiet doen. ½ Liter water aan de kook brengen. Over kool schenken. Goed laten uitlekken. Tomaat wassen en in stukjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Ham en worst in stukjes snijden. Mais afgieten. In kom doen: olie, azijn, tomatenketchup, chilipoeder, zout en peper. Tot sausje roeren. Erdoor scheppen: tomaat, worst, olijven, ham en mais.
In slaschaal kool doen. Worstmengsel erop scheppen.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip november 1982