WITTE KOOLSALADE MET WORST EN MAÏS
200 gram gesneden witte kool
1 tomaat
75 gram boerenmetworst
4 gevulde olijven
1 plak ham à 50 gram
¼ liter blik mais
3 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
1 eetlepel tomatenketchup
½ theelepel chilipoeder
zout
peper
Kool in vergiet doen. ½ Liter water aan de kook brengen. Over kool schenken. Goed laten uitlekken. Tomaat wassen en in stukjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Ham en worst in stukjes snijden. Mais afgieten. In kom doen: olie, azijn, tomatenketchup, chilipoeder, zout en peper. Tot sausje roeren. Erdoor scheppen: tomaat, worst, olijven, ham en mais.
In slaschaal kool doen. Worstmengsel erop scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip november 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten