maandag 14 november 2016

Roergebakken koolraap met groene kool

ROERGEBAKKEN KOOLRAAP MET GROENE KOOL

1 kleine ui
½ kleine koolraap (250 gram)
300 gram groene kool
1 eetlepel sojasaus
½ deciliter sinaasappelsap
1 theelepel bouillonpoeder
1 theelepel mosterd
2 eetlepels olie
zout
peper


Pel en halveer de ui. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de koolraap in plakken van ca. 1 cm, schil deze en snijd ze in flinterdunne reepjes. Maak de kool schoon, verwijder de harde nerven en snijd de bladeren in dunne reepjes. Roer de sojasaus, het sinaasappelsap, het bouillonpoeder, de mosterd en ½ deciliter water door elkaar.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de ui, de koolraap en de groene kool al omscheppend 3 minuten. Voeg het sausje toe en verwarm de groenten nog 3 - 4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.

2 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Menu 16 november 1994