maandag 14 november 2016

Broodje tonijnburger

BROODJE TONIJNBURGER

1 kleine ui
1 blikje tonijn in olie (220 gram)
8 eetlepels cornflakes
1 ei
½ theelepel paprikapoeder
worcestershiresaus
1 teentje knoflook
zout
peper
3 eetlepels boter of margarine
4 plakjes belegen kaas
4 witte broodjes


Alle ingrediënten klaarzetten. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Ui pellen en fijnsnipperen. Tonijn afgieten. In kom cornflakes doen. Met bolle kant van lepel fijn drukken. Ei erboven breken. Toevoegen: ui, tonijn, paprikapoeder, en enkele druppels worcestershiresaus. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Hiervan 4 platte schijven vormen. In koekenpan boter verhitten. Tonijnburgers 2 minuten aan elke kant goudbruin bakken. Plakjes kaas in lengte halveren. Broodjes doorsnijden en op grillrooster leggen. Vlak onder grill in 2 minuten roosteren. Plakjes kaas kruiselings op tonijnburgers leggen. Met deksel op pan kaas in 1 minuut laten smelten. Onderste helften van broodjes op 4 borden leggen. Tonijnburgers op broodjes leggen. Kapjes erop zetten.
Groentetip: rode kool met maïs en ananas.

4 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 16 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip november 1982