CHAPATI met boter (ONGEREZEN VOLKORENBROOD)
250 gram volkorenmeel
zout
4 eetlepels bloem voor uitrollen
2 eetlepels boter of margarine
In kom volkorenmeel en snufje zout doen. 2 Deciliter water erdoor mengen. Tot elastisch deeg kneden. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg in 8 stukken verdelen. Van elk stuk bolletje vormen. Bolletjes uitrollen tot ronde lappen van 3 millimeter dik met een doorsnede van 18 centimeter. Koekenpan (met antiaanbaklaag) invetten. Op hoog vuur verhitten. Chapati’s in 3 minuten lichtbruin bakken. Halverwege keren. Tussendoor pan steeds invetten. Chapati’s op schaal leggen.
8 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip november 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten