maandag 14 november 2016

Chapati (India)

CHAPATI (ONGEREZEN VOLKORENBROOD)

250 gram volkorenmeel
zout
4 eetlepels bloem voor uitrollen
2 eetlepels boter of margarine


In kom volkorenmeel en snufje zout doen. 2 Deciliter water erdoor mengen. Tot elastisch deeg kneden. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg in 8 stukken verdelen. Van elk stuk bolletje vormen. Bolletjes uitrollen tot ronde lappen van 3 millimeter dik met een doorsnede van 18 centimeter. Koekenpan (met antiaanbaklaag) invetten. Op hoog vuur verhitten. Chapati’s in 3 minuten lichtbruin bakken. Halverwege keren. Tussendoor pan steeds invetten. Chapati’s op schaal leggen.

8 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip november 1989