maandag 14 november 2016

Gebakken mosselen met paprikarijst

GEBAKKEN MOSSELEN MET PAPRIKARIJST

1 groene paprika
1 ui
4 eetlepels bloem
300 gram droogkokende rijst
½ liter blik maïs
3 eetlepels boter of margarine
400 gram gekookte mosselen*
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel chilipoeder
zout
peper


* U kunt ook kant-en-klaar gebakken mosselen bij de vishandel kopen. Het is dan niet nodig om ze voor het verwarmen door de bloem te wentelen.

Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Ui pellen en heel fijn snipperen. In diep bord bloem strooien.
In pan rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen in andere pan maïs en paprika in 10 minuten zachtjes verwarmen. In koekenpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Mosselen door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. Mosselen 3 minuten meebakken. Toevoegen: ketjap, chilipoeder, zout en peper. 1 minuut verwarmen. Maïs en paprika afgieten en door rijst roeren. Over doen op schaal. Mosselen ernaast scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : eenpansgerecht

bron : Tip november 1982

Geen opmerkingen: