KONIJN MET SINAASAPPEL
1 ui
2 sinaasappels
1 takje verse rozemarijn
1 takje verse tijm
2 tamme konijnebouten
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
20 gram boter
1 eetlepel grove mosterd
Pel de ui en snijd hem in partjes. Pers 1 sinaasappel uit. Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op. Ris de rozemarijn en de tijm van de takjes.
Wrijf de konijnebouten in met zout en peper. Verhit de olie en de boter in een hapjespan en bak de konijnebouten rondom bruin. Bak de ui ca. 2 minuten mee. Schenk het sinaasappelsap voorzichtig langs de rand in de pan. Roer de kruiden en de mosterd erdoor. Smoor de konijnebouten met de deksel op de pan in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Leg ze op 2 warme borden. Verwarm de sinaasappelpartjes even mee in het stoofvocht. Schep dit over de konijnebouten. Lekker met gebakken aardappelen met olijven en basilicum en sperziebonen.
2 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 2 november 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten