maandag 14 november 2016

Kruidige aardappel-groenteschotel

KRUIDIGE AARDAPPEL-GROENTESCHOTEL

1 ui
250 gram aardappelen
1 tomaat
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 theelepels garam masala
¼ theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 theelepel natriumarm bouillonpoeder
150 gram sperziebonen (diepvries)
versgemalen zwarte peper


Ui pellen en snipperen. Aardappelen schillen en wassen. In stukjes van 2 centimeter snijden. Tot gebruik onder water bewaren. Tomaat wassen en in stukjes snijden.
In braadpan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aardappelen 5 minuten zachtjes meebakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: garam masala, ketoembar, bouillonpoeder en 2 deciliter water. Aan de kook brengen. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes koken. Sperziebonen toevoegen. Nog 10 minuten zachtjes koken. Tomaat erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper. Lekker met gebraden kip.

1 persoon

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 35 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip november 1989

Geen opmerkingen: