CHINESE KOOLROLLETJES MET RIJST EN NOTEN
300 gram droogkokende rijst
150 gram gezouten cashewnoten
100 gram belegen kaas
1 kleine banaan
1½ theelepel kerriepoeder
1 kleine Chinese kool
1 eetlepel bouillonpoeder
3 eetlepels boter of margarine
In pan rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Noten grof hakken. Kaas in kleine blokjes snijden. Banaan pellen en fijnprakken. Door rijst scheppen : noten, kaas, banaan en kerriepoeder. Van kool lelijk blad verwijderen. 8 bladen eraf halen en wassen, rest voor iets anders gebruiken of als groente erbij geven. Bladeren op aanrecht uitspreiden. Op midden van elk blad rijstmengsel scheppen. Aan twee zijden koolbladeren naar binnenvouwen. Koolbladeren oprollen, aan smalle kant beginnen. In ovenschotel 2 deciliter water doen. Bouillonpoeder erdoor roeren. Kool rolletjes met naad naar beneden erin leggen. Boter in klontjes erover verdelen.
Oven voorverwarmen op 200°C. Koolrolletjes in 30 minuten door en door heet laten worden. Braadvocht overdoen in juskom. Lekker met veldsla.
4 personen
voedingswaarde : 570 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 40 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Tip november 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten