maandag 14 november 2016

Kerrie-omelet met mosselen en tomatensaus

KERRIE-OMELET MET MOSSELEN EN TOMATENSAUS

1 kleine ui
1 eetlepel boter of margarine
1 deciliter tomatensap
2 theelepels ketjap manis
1 theelepel Franse tuinkruiden
3 eieren
2 eetlepels melk
1½ theelepel kerriepoeder
zout
peper
2 theelepels mosterd
½ teentje knoflook
50 gram gekookte mosselen
suiker


Ui pellen en fijn snipperen. In steelpan ½ eetlepel boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: tomatensap, ketjap en Franse tuinkruiden. Met deksel op pan aan de kook brengen en 8 minuten zachtjes koken. Boven andere pan door zeef wrijven.
In kom eieren loskloppen met melk. Toevoegen: kerriepoeder, zout, peper en mosterd. Door elkaar kloppen. In koekenpan (met antiaanbaklaag) ½ eetlepel boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Mosselen toevoegen. 3 Minuten zachtjes bakken. In kommetje doen. Beetje zout en peper erover strooien. Warm houden. In koekenpan eimengsel schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Intussen al roerende tomatensaus aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Omelet op schaal laten glijden. Op helft van omelet mosselen scheppen. Andere helft van omelet eroverheen vouwen. Langs omeletrand tomatensaus schenken. Lekker met bruinbrood en kropsla.

2 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip november 1989