maandag 14 november 2016

Venkelsalade met gerookte eendeborstfilet

VENKELSALADE MET GEROOKTE EENDEBORSTFILET

1 kleine venkelknol
½ appel
1 ½ eetlepel appelazijn
1 theelepel groene kruidenmosterd
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel fijngehakte verse munt
zout
vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel rode peperbesjes
100 g gerookte eendeborstfilet


Maak de venkel schoon en snijd de knol in flinterdunne reepjes. Schil de appel en snijd deze in dunne schijfjes. Klop in een kom de azijn, de mosterd, de olie en de munt tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de venkel en de appel erdoor.
Schep de venkelsalade op twee borden. Strooi de peperbesjes erover. Leg de plakjes gerookte eendeborstfilet erlangs.

Voor 2 personen.

340 / 1435 kcal / kJ p.p.
voorbereiding : 7 minuten, bereiding : 5 minuten.

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 1993/22 (17 november 1993)