maandag 14 november 2016

Witte koolstamppot met pindasaus

WITTE KOOLSTAMPPOT MET PINDASAUS

1¼ kilogram aardappels, geschild, in blokjes
zout
2 eetlepels olie
1 grote ui, gesnipperd
1 kleine witte kool, geschaafd
2 eetlepels geraspte gemberwortel
½ theelepel laos
1 zakje pindasaus (Conimex)
ketoembar (gemalen koriander)
ketjap
sambal
75 gram seroendeng (pinda-kokosmengsel)


Aardappels in water met zout in 20 minuten gaar koken. In wok olie verhitten en hierin ui, kool en gember 5 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en laos.
Pindasaus bereiden volgens aanwijzing op verpakking en extra op smaak brengen met ketoembar, ketjap en sambal.
Aardappels fijnstampen. Kool, ui en gember door puree mengen. Op smaak brengen met zout en laos. Stamppot bestrooien met seroendeng en serveren met pindasaus.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tip Culinair november 1995