maandag 14 november 2016

Heldere vissoep met bladerdeeg

HELDERE VISSOEP MET BLADERDEEG

1 ui
2 tomaten
100 gram schelvisfilet
1 eetlepel boter of margarine
100 gram soepgroente
3 theelepels viskruiden met zout
peper
1 deciliter droge witte wijn
50 gram gekookte mosselen
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
zout
1 eetlepel koffieroom


Ui pellen en fijn snipperen. Tomaten wassen en in stukken snijden. Vis in stukjes snijden. In pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: soepgroente, tomaat, viskruiden, peper, wijn en 6 deciliter water. Met deksel op pan aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes koken. Schelvis toevoegen. Nog 5 minuten koken. Mosselen toevoegen. Laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200°C. Intussen bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien. Al roerende soep verwarmen tot lauwwarm. Op smaak brengen met zout en peper. In 4 ovenvaste soepkommen schenken. Met deegradertje uit bladerdeeg cirkel 1 centimeter groter dan soepkommen uitraderen. (Bladerdeeg zo nodig iets uitrollen.) Kommen afdekken met bladerdeeg. Deeg bestrijken met koffieroom. In midden van oven bladerdeeg in 20 minuten goudbruin en soep heet laten worden.
Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 30 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Tip november 1989